SPORTSKO - EDUKATIVNI I EKOLOŠKI CENTAR SCORPIO - SMETOVI

Klub paralelno djeluje u tri različita centra: U Sportsko-edukativnom i ekološkom centru Smetovi kod Zenice, penjalištu “Vrt ciklama” u Drežnici kod Mostara, kao i u sportskoj dvorani Ekonomske škole u Zenici gdje tokom zimskih mjeseci koristimo specijalno uređenu vještačku stijenu.

Teško je zamisliti da je SCORPIO centar lociran svega 10 minuta vožnje od industrijskog grada Zenica. Smješten na jedinstvenom položaju, centar je idealna baza za školu skijanja i kurseve turnog skijanja tokom zimskih mjeseci. U drugom dijelu godine to je polazna tačka za vožnje planinskog bicikla, planinarenje i školu paraglajdinga.

Prva penjačka revija simboličnog naziva "SMETOVSKI ZLATNI GRIF" je održana tokom novembra 2008 godine. Namjera nam je da ova manifestacija postane tradicionalni penjački događaj i okupljanje penjača i prijatelja ovog lijepog sporta.

Poseban biser je Adrenalinski toranj i Adrenalinski park na drveću, koji pružaju neograničen potencijal za organiziranje penjačkih aktivnosti, škola u prirodi i drugih sportsko-rekreativnih sadržaja.

Centar pruža uslove za organiziranje ekoloških kurseva i ljetnih kampova. Područje je veoma bogato gljivama i pruža uslove za uzgoj zdrave hrane. Sagradili smo i malu penjačku dvoranu sa umjetnom stijenom, koja pruža mogućnost vježbanja tokom hladnih i kišnih mjeseci.

SCORPIO centar, sa svojim aneksima, može pružiti smještaj do 30 osoba. Profesionalni kuhar vam omogućuje da uživate u pravim specijalitetima bosanske kuhinje.

Izgradnja novih sadržaja na Smetovima će se nastaviti i u narednom periodu. 

Dalje - Adrenalinski toranj